• Portfolio

  Afgeronde RedLyme Internet projecten:

  Jonkers Hofstee Film (www.johofilm.nl)
  Simpel uitgangspunt maar vergaand doorgevoerd in bijzondere site.
  Geheel in Flash gebouwde site met oneindige lagen en ingenieus content management system: elke prikbordpagina is heel simpel vanuit kantoor aan te passen, alle fotos/videos/teksten kunnen met een klik van de muis geplaatst/vergroot/verkleind/gedraaid/verschoven worden.

  Dutch Diretors Guild (www.directorsguild.nl)
  met een simpel maar zeer uitgebreid CMS kunnen leden zelf hun profiel aanpassen, films en foto’s uploaden. DDG tv toont automatisch een tv utzending gegenereerd uit filmmateriaal van leden. Uitgebreide maar toch toegankelijke site, eenvoudig door het bureau zelf bij te houden.

  25FPS commercial productions (www.25fps.nl)
  Een portfolio site met nieuws en blogfuncites. Elke regisseur aangesloten bij dit commercial-bedrijf krijgt dezelfde aandacht. Dit project is gecombineerd opgebouwd uit flash/HTML. Clips worden in hoge resolutie getoond in custom player, alle informatie wordt automatisch door het systeem aan elkaar gekoppeld, waardoor het een feestje is om de site te blijven bezoeken, de voorpagina leidt je snel naar alle nieuwe updates van de site.

  Filmstart.nl (www.filmstart.nl)
  De startpagina voor film- en televisiemakers is een van onze eerste projecten die we zelf hebben opgezet en beheren. De website ging online in 1999 en draait dus al een tijdje mee. In de afgelopen 10 jaar heeft Filmstart drie grootschalige updates ondergaan zowel in techniek als in vormgeving. Met circa 3200 bezoekers per dag is dit een van onze belangrijkste websites tot nog toe.

  NISI MASA European Script Contest (www.nisimasa-scriptcontest.eu)

  Een scenariowedstrijd in 2009 voor jonge europeanen met film ambities. Informatie in verschillende talen van alle participerende landen. Deelnemers kunnen zelf hun script uploaden en zich inschrijven voor de competitie.

  Stichting Filmnetwerk (www.filmnetwerk.org)

  Eenvoudige site met informatie over de organisatie, aangepast aan reeds vaststaande huisstijl. Focus op vormgeving, weinig programmeerwerk. Informatie, dus ook tekst, is verwerkt in plaatjes in plaats van html-codering.

  Amazones – de film (www.amazonesdefilm.nl) OFFLINE

  Eén van onze eerste sites. Blinkt niet uit in technische hoogstandjes, maar was voor die tijd tip-top in orde. Druk bezocht tijdens de release van de film en inclusief gadgets als screensaver en wedstrijd om kaartjes te winnen voor de film.

  Shadow Documentary Festival (www.shadowfestival.nl)

  Underground documentaire festival in Amsterdam tijdesn IDFA. Aardig concept door toenmalig medewerker Geertje van der Klei: pagina leest als projectiescherm. Helaas is ons oorspronkelijke ontwerp niet meer online (alleen een verminkte versie).


  Filmnieuws.nu (www.filmnieuws.nu)

  Een site die dagelijks wordt geupdate met nieuwtes uit de filmwereld door midel van ‘feeds’. Berichten van andere sites worden automatisch ingelezen en aangeboden aan de redacteuren. Selectie van nieuws beschikbaar via filters en rubrieken als ‘festivals’, ‘branche nieuws’ en ‘internationaal’. Bezoekers kunnen ook zelf nieuwsberichten aandragen!

  Filmadressen.nl (www.filmadressen.nl)
  De online adressengids voor de Nederlandse filmwereld kent een compact en effecient navigatie systeem waarbij de overlaod aan informatie toch goed bereikbaar is. Een van de door ons zelf beheerde websites die zijn verbonden via het Filmpeople-netwerk. Gegevens worden uitgewisseld met andere websites binnen het ‘imperium’. Gebruikers gebruiken voor alle website dezelfde login-gegevens en kunnen profiel-informatie ook bij andere services koppelen.

  Filmvacatures.nl

  Grote speler binnen het filmpeople-imperium. 3500 unieke bezoeken per dag bewijzen dat deze site doet wij hij moet doen: werknemers en werkgevers aan elkaar koppelen. Gratis sevice met een grote update voor de boeg: een geavanceerd online reactie-systeem wat de communicatie moet stroomlijnen en tijdwinst oplevert voor alle partijen.

  Filmcastings.nl

  Een succesvolle site voor het zoeken naar acteurs en actrices. Werk volgens hetzelfde systeem als Filmprikbord, maar kent een totaal andere layout en heeft naast dezelfde basis functies ook andere specifieke functies zoals castingfotos uploaden.

  Netwerk Scenarioschrijvers (www.netwerkscenario.nl)

  Alleen het ledengedeelte is door ons gerealiseerd. Vormgeving is van een anders bureau. Leden (scenarioschrijvers) kunnen profielen aanmaken en zichzelf presenteren met producties en filmpjes.

  MeccaPANZA (www.meccapanza.eu) OFFLINE

  Eenvoudige website met hippe mysterieuze uitstraling. Deze site heeft niet ten doel mensen nieuwsgierig te maken naar wat er werkelijk gebeurt binnen deze vereniging van jonge filmmakers en -liefhebbers.

  Black Bear Taekwondo (www.blackbear.nl) OFFLINE

  Saradanza.com (www.saradanza.com)

  Simpele portfolio site van danseres. Bevat ondermeer nieuws/blog-funtie, slideshow en CV.

  SONY Awards (www.filmstart.nl/sonyawards)

  Online competitie gehost door RedLyme in samenwerking met Filmstart en SONY. Deelnemers kunnen film uploaden en bezoekers kunnen hun stem uitbrengen.


  DDG Gazet (http://www.directorsguild.nl/gazetonline)

  Online nieuwsbrief van regisseurs-vereniging. Site moest lijken op de oude vertrouwde papieren versie, en werd gekoppeld aan de site van de vereniging waar nieuws updates verschijnen. Synchroon aan publicatie verschijnt een email-nieuwsbrief waarbij lezers via headlines doorklikken naar het betreffende artikel op de site.